Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συσκέψεις προετοιμασίας της κινητοποίησης

Ξεκινούν από σήμερα με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

Ενόψει της πανθεσσαλικής αγωνιστικής κινητοποίησης που ξεκινάει την Κυριακή 20 Γενάρη, με τα τρακτέρ να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας οργανώνει συσκέψεις σε χωριά και επαρχίες, στις οποίες θα γίνει ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τα αντιαγροτικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στα πλαίσια του μνημονίου 3 και τη νέα πολύ χειρότερη ΚΑΠ 2014 - 2020, καθώς και για τις αποφάσεις για την οργάνωση και την κλιμάκωση της πάλης που πάρθηκαν στην πανθεσσαλική σύσκεψη, που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Οι συσκέψεις που έχουν προγραμματιστεί ως τώρα είναι:

  • Τρίτη 15/1, 6.30 μ.μ., στον Αμπελώνα, (Παλιό Δημαρχείο).
  • Τετάρτη 16/1, 11.30 π.μ., στον Πλατύκαμπο, (Καφενείο ΑΝΤΩΝΙΟΥ).
  • Πέμπτη 17/1, 11 π.μ., στα Φάρσαλα, (αίθουσα ΤΟΕΒ Ενιππέα) και στις 6.30 μ.μ., στον Τύρναβο, (Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο.)
  • Παρασκευή 18/1, στη Νίκαια.

Νέες συσκέψεις θα προστεθούν τις επόμενες μέρες, ενώ κλιμάκια της ΕΟΑΣΛ, των Αγροτικών Συλλόγων των επαρχιών και χωριών και Επιτροπών Αγώνα θα περιοδεύουν στα χωριά ενημερώνοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία, αναφέρει: «Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας: είτε σκύβουμε το κεφάλι, υποτασσόμαστε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που προβάλλουν και οδηγούμαστε στον αφανισμό, είτε ορθώνουμε αγωνιστικό ανάστημα, διεκδικούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας, αντιστεκόμαστε. Η εμπειρία μας έχει διδάξει πως ό,τι κερδίσαμε ήταν με τους μαζικούς αγώνες, ταυτόχρονα, φρενάραμε την επίθεση που γινόταν. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, τα μαζικά μπλόκα των αγροτών, θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά στις συσκέψεις, να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους, να συζητήσουμε για όλα τα προβλήματα, να οργανώσουμε την ενωμένη αντίστασή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ