Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για το συλλαλητήριο στις 24 Γενάρη
  • Ενα γιγαντοπανό άπλωσε χτες στα Προπύλαια το ΜΑΣ, καλώντας τους νέους να συμμετάσχουν δυναμικά
  • Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν και μια σειρά συνδικάτα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΜΑΣ στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΜΑΣ στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας
«Απορρίπτουμε το νέο σχέδιο υπερεκμετάλλευσης των νέων, απαιτούμε δουλειά με δικαιώματα για όλους. Ολοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 24 Γενάρη στις 14.00 στα Προπύλαια». Τα παραπάνω έγραφε το μεγάλο πανό που κρέμασαν, χτες, στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα παρά τη δυνατή βροχή, με συνθήματα και εξόρμηση ενημέρωσης για το θέμα.

Στη μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης μπαίνουν και μια σειρά συνδικάτα, καθώς η χρησιμοποίηση της νέας γενιάς για να εξασφαλίσουν οι επιχειρήσεις φτηνό εργατικό δυναμικό πρέπει να συναντήσει την αντίσταση όλων των εργαζομένων. Το γνωστό «σχέδιο δράσης» της κυβέρνησης στοχοποιεί συνολικά τις κατακτήσεις και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, επιδιώκει τη διαίρεσή της, τη συμφιλίωση όλου του λαού με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απευθύνουν κάλεσμα στα επιχειρησιακά σωματεία και τις σωματειακές επιτροπές να αναλάβουν δράση για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Δράση για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, όπως τονίστηκε και στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου.

Την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι εργαζόμενοι με τη σπουδάζουσα νεολαία «ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ, που μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Η Ομοσπονδία σημειώνει πως «αυτή η επίθεση δεν αφορά μόνο τους νέους, είναι πρόβλημα όλης της εργατικής τάξης, της κάθε εργατικής οικογένειας».

Σε όλους τους νέους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα σε όσους απασχολούνται μέσω των ΜΚΟ στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» απευθύνεται το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. «Το "εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων" που παρουσίασε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των νέων αλλά υπηρετεί το στόχο τους για δουλειά χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα», επισημαίνει, και τονίζει πως στόχος του είναι «να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, να αντιμετωπίσει την οικονομική, καπιταλιστική κρίση που το μαστίζει φορτώνοντας τα βάρη στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα». Το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς και ειδικά όπου εργάζονται νέοι με τα πεντάμηνα μέσω των ΜΚΟ.

Σε σύσκεψη καλούν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και η Επιτροπή Νέων του τη νεολαία που εργάζεται στον κλάδο ή σπουδάζει σε σχολές με σχετικό αντικείμενο. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12.00 στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, Πλ. Κάνιγγος, 7ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ