Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Είκοσι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση 12ώροφης πολυκατοικίες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, νωρίς χτες το πρωί. Δέκα άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι από τα συντρίμμια. Ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας φέρεται να παραδέχτηκε ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί πριν από πέντε χρόνια χωρίς άδεια. Ενα άλλο 3ώροφο κτίριο κατέρρευσε στο Δέλτα του Νείλου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι δύο άνθρωποι. Το φαινόμενο είναι συχνό στην Αίγυπτο καθώς δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας στην ανέγερση κτιρίων.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η αστυνομία της Βικτόρια στη νότια Αυστραλία εκτίμησε ότι πολλές από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν δύο βδομάδες και ορισμένες εξακολουθούν να μαίνονται είναι έργο εμπρηστών, καθώς συνελήφθησαν ήδη 29 άτομα ως ύποπτα για την εκδήλωση 195 πυρκαγιών.

ΑΝΟΪ.-- «Για την Ιαπωνία, το Βιετνάμ είναι σημαντικός εταίρος. Οι χώρες μας μοιράζονται τις ίδιες προκλήσεις, και έχουν οικονομίες που μπορούν να συμπληρώσουν η μία την άλλη», είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες περιοδεία ανάπτυξης στρατηγικών σχέσεων και σε Ταϊλάνδη και Ινδονησία.

ΤΟΚΙΟ.-- Οι δύο μεγαλύτερες ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες, «ANA» και «Japan Airlines», αποφάσισαν χτες να καθηλώσουν και τα 24 αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 787 «Dreamliner» που διαθέτουν, μετά από απανωτά σοβαρά τεχνικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε αεροπλάνα αυτού του μοντέλου σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Χιλιάδες Κενυάτες διαδηλωτές, εξοργισμένοι από τα προκλητικά προνόμια που αποφάσισαν για τον εαυτό τους 221 βουλευτές, διαδήλωσαν χτες, για τρίτη μέρα, έξω από το Κοινοβούλιο και πυρπόλησαν συμβολικά με βενζίνη στο εσωτερικό της κεντρικής εισόδου του κτιρίου 221 φέρετρα... Στην Κένυα η ετήσια μέση βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 175.000 δολάρια και το μέσο ετήσιο εισόδημα τα 1.700 δολάρια.

ΦΡΑΝΚΦΟΡΤ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε ένα ακόμη βίαιο περιστατικό και πάλι σε χώρο εκπαίδευσης, στο πάρκινγκ του κολεγίου Hazard Community and Technical College, στο ανατολικό Κεντάκι. Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως επίλυση προσωπικών διαφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ