Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Καταδικάζει τη νέα επίθεση

Σχετικά με την επέμβαση στο Μάλι, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Πριν ένα μήνα, η ΕΕΔΔΑ είχε καταγγείλει στον ελληνικό λαό την προετοιμαζόμενη επίθεση των ιμπεριαλιστών ενάντια στο Βόρειο Μάλι της Αφρικής. Επίθεση που είχε, μάλιστα, τις ευλογίες του ΟΗΕ με πρόσχημα το χτύπημα "ακραίων ισλαμιστών".

Η επίθεση ήδη ξεκίνησε με πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά, τις γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις αλλά και πάλι με την πολύπλευρη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολων αυτών, δηλαδή, που με τη δικαιολογία της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της δημοκρατίας και ελευθερίας εξαπολύουν επιθετικούς πολέμους ενάντια σε κάθε λαό και κάθε χώρα με στόχο τον ωμό εκβιασμό και εκφοβισμό τους, για την καταλήστευση του πλούτου τους, την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών συμφερόντων τους».

Και καταλήγει:

«Η ΕΕΔΔΑ καλεί, για άλλη μια φορά, τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τη νέα αυτή επίθεση αλλά και την εμπλοκή της χώρας μας σε επιθέσεις ενάντια σε άλλους λαούς. Αυτός ο κίνδυνος θα ελλοχεύει πάντα όσο η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο οι αμερικανικές βάσεις και τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία εξακολουθούν να λειτουργούν στο έδαφός της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ