Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ
Μέτρα «ασπιρίνη» στον καρκίνο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «ξεσπαθώνει» σε ένα μεν σοβαρότατο πρόβλημα της αμερικανικής κοινωνίας αλλά πολιτικά μάλλον «αδιάφορο» για το κεφάλαιο: στο πρόβλημα της οπλοκατοχής. Σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα από το μακελειό στο σχολείο της μικρής πόλης Νιουτάουν του Κονέκτικατ, όπου 27 άνθρωποι μεταξύ αυτών 20 παιδιά ηλικίας 6 έως 7 ετών δολοφονήθηκαν από ένα 20χρονο, ανακοίνωσε τη σειρά μέτρων, 23 Προεδρικά Διατάγματα και προτάσεις για σχέδια νόμου, με υποτιθέμενο στόχο τη μείωση των μακελειών σε μία χώρα όπου το λόμπι των εμπόρων όπλων και το σύμπλεγμα των πολεμικών βιομηχάνων ασκεί σημαντική επιρροή στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, αποκρύβοντας εντέχνως την πραγματική αιτία τέτοιων φαινομένων. Τη βαρβαρότητα των καπιταλιστικού συστήματος.

Στο πακέτο προτάσεων περιλαμβάνεται η διεξαγωγή ελέγχων ποινικού μητρώου πριν από όλες τις πωλήσεις όπλων, η εκ νέου απαγόρευση πώλησης επιθετικών όπλων, οι γεμιστήρες που θα πωλούνται θα μπορούν να περιέχουν μόνο μέχρι δέκα σφαίρες, απαγόρευση της πώλησης διατρητικών σφαιρών, απαγόρευση με ομοσπονδιακό διάταγμα των πωλήσεων όπλων σε τρίτους για λογαριασμό του πραγματικού αγοραστή.

Η πανίσχυρη οργάνωση «NRA» («National Rifle Association» ή «Εθνική Ενωση Οπλων»), αντέδρασε, και ζητά να μπουν ένοπλοι φρουροί στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ