Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Ελληνική εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση

Με τρεις αρχικά αξιωματικούς στρατιωτικούς θα συμμετάσχει η Ελλάδα, με ευθύνη της σημερινής συγκυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι, που άρχισε η Γαλλία εδώ και μια βδομάδα, και πλέον από χτες έχει και επίσημα την απόλυτη συμφωνία της ΕΕ. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, και η ελληνική, αποφάσισαν την αποστολή τουλάχιστον 200 στρατιωτικών στις επιχειρήσεις με τον μανδύα των «εκπαιδευτών» στο στρατό του Μάλι και των άλλων αφρικανικών κρατών που συνδράμουν και το πρόσχημα της «αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας».

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος μετά το Εκτακτο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το Μάλι δήλωσε: «Η Ευρώπη έστειλε σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο Μάλι, το οποίο απειλείται από τον εξτρεμισμό, από το θρησκευτικό φανατισμό και τις ακρότητες. Σταθήκαμε στο πλευρό της Γαλλίας που πρωτοστατεί σε αυτήν την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία από κοινού με τα Ηνωμένα Εθνη, ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατόν τέλος σ' αυτό το δράμα».

Ετσι καμουφλάρεται η συμμετοχή στο νέο ιμπεριαλιστικό μακελειό για τον τεράστιο πλούτο της δυτικοαφρικανικής χώρας (ουράνιο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λπ.), όπου ο λαός της ζει στη φτώχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ