Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Σοβαρές ελλείψεις καταγγέλλει το ΚΚΕ

Να δοθεί λύση στις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λιβαδειάς ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας.

Στην Ερώτηση οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης σημειώνουν ότι, στο μέσο περίπου της σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι πάρα πολλές.

«Συγκεκριμένα -αναφέρουν- τα τμήματα μηχανολογικών ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν κανονικά χρειάζονται άλλους δύο καθηγητές ειδικότητας. Στα τμήματα κομμωτικής και αισθητικής η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς οι περίπου 74 μαθητές παρακολουθούν μετά βίας 10 με 12 ώρες μαθημάτων τη βδομάδα. Για να λειτουργήσουν σωστά τα τμήματα αυτά χρειάζονται τουλάχιστον δύο καθηγητές κομμωτικής, δύο καθηγητές αισθητικής και έναν καθηγητή ιατρικών μαθημάτων.

Να τονίσουμε πως οι μαθητές των ΕΠΑΣ είναι ουσιαστικά εργαζόμενοι που επιδιώκουν να αποκτήσουν κάποια ειδικότητα. Προέρχονται από φτωχές οικογένειες που η κρίση έχει επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τους ζητείται να πληρώσουν οι ίδιοι για τα εργαλεία και τα αναλώσιμα υλικά που απαιτούνται με κόστος δαπάνης που ανέρχεται στα 200 - 300 ευρώ για κάθε μαθητή».

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης που διαδέχεται αυτή των προηγούμενων κυβερνήσεων και οδηγεί στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας». Ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να καλυφθούν τα κενά με μόνιμο προσωπικό και να παρέχονται στους μαθητές όλα τα εργαλεία και υλικά που είναι απαραίτητα χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ