Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε το συνέδριό της

Ολοκληρώθηκε, χτες, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), στη Θεσσαλονίκη. Οι 167 σύνεδροι ψήφισαν για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν ως εξής: «Αγωνιστική Συνεργασία» (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 37 ψήφους και 3 έδρες, «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» (ΠΑΣΚΕ) 63 ψήφους και 6 έδρες, «Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 32 ψήφους και 3 έδρες, «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Δράση» (ΔΑΚΕ) 21 ψήφους και 2 έδρες, «Δίκτυο Διοικητικών» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 13 ψήφους και 1 έδρα. Στην ψηφοφορία υπήρχε κι ένα λευκό.

Για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Αγωνιστική Συνεργασία» (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 45 ψήφους και 3 αντιπροσώπους, «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» (ΠΑΣΚΕ) 57 ψήφους και 3 αντιπροσώπους έδρες, «Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 33 ψήφους και 2 αντιπροσώπους, «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Δράση» (ΔΑΚΕ) 17 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο, «Δίκτυο Διοικητικών» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 10 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο. Στην ψηφοφορία υπήρχαν και 4 λευκά.

Στο συνέδριο ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για ενοποίηση συλλόγων, δηλαδή ένας σύλλογος ανά ίδρυμα, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (μόνιμοι, συμβασιούχοι) με δικαίωμα ψήφου σε ΔΣ και ΟΔΠΤΕ και με ισχύ από την επομένη του συνεδρίου χωρίς να υπάρχει ανάγκη για καταστατική τροποποίηση. Επίσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να μην συμμετέχουν οι σύλλογοι των διοικητικών υπαλλήλων στα νέα όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων (Συμβούλιο Ιδρύματος και Σύγκλητος). Τέλος, ψηφίστηκε το πλαίσιο δράσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ