Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεκινάει σήμερα το συνέδριο της ΟΙΕΛΕ

Κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για αλλαγή συσχετισμών

Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το 35ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), το οποίο εκτός από απολογισμό και πρόγραμμα δράσης, θα εκλέξει αντιπροσώπους για το νέο ΔΣ και αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ανοιχτή επιστολή τους προς κάθε σύνεδρο, τονίζουν: «Η επιλογή για το τι συνδικαλιστική ηγεσία και τι πλειοψηφία θα έχουμε στην Ομοσπονδία, αλλά και στη ΓΣΕΕ, βρίσκεται πλέον στα χέρια σου! Εσύ θα αποφασίσεις»!

Αναφέρονται στις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΟΙΕΛΕ. Επισημαίνουν ότι «η ΟΙΕΛΕ για χρόνια στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι των κοινωνικών διαλόγων με τους εργοδότες και την κυβέρνηση, ενώ καλεί τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο με εκείνους τους σχολάρχες που τάχα δε νοιάζονται μόνο για το κέρδος, αλλά και για το συμφέρον της εκπαίδευσης»!

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, διότι «εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική και απ' αυτή την άποψη στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αλλά και την εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ», η «Αγωνιστική Συνεργασία» και υπογραμμίζει: «Εμπρός για Συλλογικές Συμβάσεις, που θα διασφαλίζουν μια ζωή με δικαιώματα».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα καταθέσουν στο συνέδριο αναλυτικό πλαίσιο πάλης, σύμφωνα με τις ανάγκες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Το συνέδριο δεν ξεκινά με τους καλύτερους όρους. Θυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ είχε ζητήσει να του παραδοθούν τα νομιμοποιητικά έγγραφα, τα οποία και δεν του παραδόθηκαν. Επίσης, διαπιστώνονται προβλήματα στην εκλογή των συνέδρων από αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ