Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Στον «αστερισμό» των... σινεφίλ

«Ο κλέφτης των ροδακίνων», του Βίλο Ράντεφ
«Ο κλέφτης των ροδακίνων», του Βίλο Ράντεφ
Ταινίες για σινεφίλ προβάλλονται σήμερα το βράδυ στα τηλεοπτικά κανάλια. Για ακόμα μία φορά η ΕΤ-3 αποφάσισε να μας ταξιδέψει μακριά από τα εκτυφλωτικά φώτα του Χόλιγουντ και να μας γνωρίσει, τα «διαμαντάκια» του Μεσογειακού Σινεμά. Ετσι, στο πλαίσιο του αφιερώματος, προβάλλονται δύο πολύ καλές ταινίες, για όλους εσάς - εμάς - που πιστεύουμε ότι το «χορτάρι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι πάντα πιο πράσινο...».

Ο κόσμος του θεάτρου είναι το θέμα της πορτογαλικής ταινίας «Ο ρόλος της ζωής μου», του Βεντούρα Πονς που προβάλλεται απόψε στις 21.00 από την ΕΤ-3 και είναι ίσως η καλύτερη ταινία του σκηνοθέτη. Μια νεαρή ηθοποιός, προσπαθώντας να κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα έργο γύρω από τη ζωή μιας μεγάλης κυρίας του θεάτρου που δε ζει πια, ζητάει τις συμβουλές τριών αντιδραστικών ηθοποιών, που υπήρξαν μαθήτριές της σε νεαρή ηλικία. Η μια από αυτές είναι ανερχόμενη ντίβα, η δεύτερη κωμικός της τηλεόρασης, ενώ η τρίτη «ντουμπλάρει» φωνές σε ταινίες. Η νεαρή ηθοποιός καλεί και τις τρεις σε δείπνο, όπου εκεί φανερώνεται ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η κάθε μια τη ζωή και τη δουλιά της. Πρωταγωνιστούν: Ρόζα Μαρία Σάρντα, Νουρία Εσπερτ, Αννα Λιζαράν, Μέρσε Πονς.

«Ο κλέφτης των ροδακίνων», του Βίλο Ράντεφ. Μια ρομαντική ασπρόμαυρη ταινία που μας μεταφέρει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, στη μικρή πόλη της Βουλγαρίας Τάρνοβο, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου το 1918. Ενας αιχμάλωτος πολέμου, ο Σέρβος λοχαγός Ιβο, εισβάλλει στον οπωρώνα ενός συνταγματάρχη και κλέβει ροδάκινα. Σε μια παράνομη επιδρομή συναντά τη νεαρή γυναίκα του συνταγματάρχη και διοικητή του στρατοπέδου. Ανάμεσα στους δύο νέους γεννιέται ένα τρυφερό ερωτικό συναίσθημα, που όταν εκδηλώνεται μεταμορφώνεται σε πάθος. Μερικές βδομάδες αργότερα το βουλγαρικό μέτωπο διαλύεται και ο συνταγματάρχης δίνει εντολή για τη μεταφορά των αιχμαλώτων. Μέσα στη γενική αναταραχή της ήττας, οι δύο ερωτευμένοι θα επιχειρήσουν να πλησιάσουν για μια ακόμα φορά ο ένας τον άλλον, μα η μοίρα τους επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη... Παίζουν: Ρέιντ Μάρκοβιτς, Νεβένα Κοκάνοβα, Μιχαήλ Μικχάλοβ κ.ά. (ΕΤ-3, 00.30).

«Κλαμπ χωρισμένων γυναικών», του Χιου Γουίλσον. Οταν τρεις συμμαθήτριες σαρανταπεντάρες ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια και αποφασίζουν να ανακτήσουν την ισχυρή προσωπικότητα και δυναμισμό που είχαν πριν παντρευτούν και παράλληλα να εκδικηθούν τους πρώην συζύγους τους, τότε αρχίζουν τα προβλήματα...

Η ταινία δίνει τα μηνύματα που θέλει χωρίς να περιορίζεται στο κωμικοτραγικό χρονικό της εξιστόρησης του εκδικητικού θριάμβου των ηρωίδων. Αντίθετα επιμένει ιδιαίτερα στα προβλήματα της καθημερινής ζωής τους, στις προσωπικές τους αντιφάσεις και αδυναμίες, που αποτελούν και την αιτία της κακοδαιμονίας τους. Το μήνυμα που κυριαρχεί στην ταινία είναι: «Γυναίκες βρείτε ξανά την αξιοπρέπειά σας!».Πρωταγωνιστούν: Ντάιαν Κίτον, Μπέτι Μίντλερ, Γκόλντι Χόουν κ.ά. (MEGA, 21.00).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταινίες για τις «μικρές ώρες της νύχτας» (2001-06-30 00:00:00.0)
Το τίμημα της «φίρμας» (2001-05-29 00:00:00.0)
Ο κλέφτης των ροδάκινων (2001-03-24 00:00:00.0)
Αναζητώντας το χάδι (2001-03-18 00:00:00.0)
"Αρωμα" στον πράσινο βάλτο (1997-04-10 00:00:00.0)
"Ραγισμένες" ταινίες (1996-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ