Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Φορο-ασυλία όπως στους ... εφοπλιστές

Τη νομοθετική κατάργηση του φόρου για τα κέρδη του τραπεζικού κεφαλαίου μεθοδεύει η συγκυβέρνηση με τη σύμφωνα γνώμη της Κομισιόν. Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζονται να επαναφέρουν τη ρύθμιση για το λεγόμενο «αναβαλλόμενο φόρο», η οποία είχε κατατεθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά αποσύρθηκε, προκειμένου να ...τελειοποιηθεί.

Η πρόκληση φτάνει στο απόγειό της με την πλήρη φορολογική ασυλία που δίνεται στους ντόπιους τραπεζίτες, αλλά και στο μελλοντικό μεγαλομέτοχό τους, το κοιναγορίτικο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Σε συνέχεια, του πακτωλού με τα διακρατικά πακέτα ενίσχυσης καθιερώνουν τώρα και το λεγόμενο «αναβαλλόμενο φόρο» για περίοδο 30 ετών, μέχρις ότου «ισοφαρίσουν» τη χασούρα που θα εμφανίσουν ότι είχαν από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων .

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, τις επόμενες μέρες, σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Εξετάζεται, επίσης, ο συνυπολογισμός του «αναβαλλόμενου φόρου» στα «σκληρά» λεγόμενα «εποπτικά κεφάλαια» των τραπεζών, έτσι να εμφανίζουν χαμηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ