Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Συρρικνώνεται το λαϊκό εισόδημα

Από πρόσφατη συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος - Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά, του κόμματος που αντιπαλεύει την στρατηγική του κεφαλαίου στην Ιταλία (σε πρώτο πλάνο ο Γραμματέας του Μάρκο Ρίτσο)
Από πρόσφατη συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος - Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά, του κόμματος που αντιπαλεύει την στρατηγική του κεφαλαίου στην Ιταλία (σε πρώτο πλάνο ο Γραμματέας του Μάρκο Ρίτσο)
ΡΩΜΗ.--

Στο επίπεδο του 1986 βρίσκεται το εισόδημα των Ιταλών εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας των εκφραστών της άρχουσας τάξης που στο όνομα της αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης φορτώνουν ολοένα και περισσότερα βάρη στα λαϊκά στρώματα για να βγει όσο το δυνατό πιο αλώβητο το κεφάλαιο από την κρίση. Σύμφωνα με έρευνα του δικτύου επιχειρήσεων «Rete Imprese», το 2007, το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ιταλών αντιστοιχούσε σε 19.515 ευρώ, ενώ το 2012 συρρικνώθηκε στα 17.337 ευρώ και φέτος αναμένεται περαιτέρω μείωσή του, στα 16.995 ευρώ. Επιπλέον, αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του 2012 100.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα στις 24-25 Φλεβάρη. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση «Rai Tre», η λεγόμενη «κεντροαριστερή» συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και η νεοσυσταθείσα δύναμη Δημοκρατικό Κέντρο) φέρεται να συγκεντρώνει το 36% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η «κεντροδεξιά» (Λαός της Ελευθερίας, το κόμματα Η Δεξιά, Αδελφοί της Ιταλίας, Λέγκα του Βορρά κ.ά.) συγκεντρώνει το 28,5%. Ο συνασπισμός κεντρώων δυνάμεων υπό τον Μάριο Μόντι (Ενωση Κέντρου, το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία και η Επιλογή Πολιτών με τον Μόντι) παραμένει στο 14,3% και το Κίνημα Πέντε Αστέρια του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 13,3%.

Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί

Τέλος, με αφορμή την συμπλήρωση 92 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, στις 21 Γενάρη, ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος - Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά, Μάρκο Ρίτσο, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και στα δύο οπορτουνιστικά κόμματα -το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών και την Κομμουνιστική Επανίδρυση- τόνισε πως συμμετέχουν σε ένα συνασπισμό διαφόρων δυνάμεων που συγκροτήθηκε στις 29 Δεκέμβρη με τίτλο «Επανάσταση των Πολιτών» όμως τίποτα το επαναστατικό δεν πρεσβεύει. Σημείωσε πως «προτιμάμε να είμαστε μέσα στους αγώνες, να τους οργανώνουμε και να τους κατευθύνουμε, παρά να εκλέξουμε μερικούς βουλευτές (...). Θέλουμε από σήμερα να χτίσουμε το πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα χωρίς να αφήσουμε έξω το Μαρξισμό-Λενινισμό, το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τη δικτατορία του προλεταριάτου. Σήμερα δεν είναι δυνατές ενδιάμεσες καταστάσεις, ο καπιταλισμός δεν μπορεί να καλυτερεύσει. Χρειάζεται μια καθαρή εναλλακτική σε αυτό το σύστημα. Ο σοσιαλισμός κομμουνισμός. Είναι χρέος όλων εμάς να χτίσουμε το κόμμα που μπορεί να το κάνει πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ