Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Κατήγγειλαν την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας

Την κατάργηση του αντεργατικού νόμου 3986/2011 που από φέτος καταργεί ουσιαστικά το επίδομα ανεργίας, απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στη Σάμο, που πραγματοποίησαν πορεία και συμβολική κατάληψη στον ΟΑΕΔ του νησιού. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία στα Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο νόμο από την 1/1/2013 οι εποχικοί εργαζόμενοι αν έχουν συμπληρώσει τα προηγούμενα 4 χρόνια 450 ημέρες επιδότησης δεν θα δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ από 1/1/2014 οι ημέρες επιδότησης μειώνονται στις 400.

Στο ψήφισμα της συνέλευσης του σωματείου καταγγέλλεται η πολιτική «που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση και να σώσουν τα κέρδη τους αυτοί που την δημιούργησαν». Το σωματείο καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, να μη σκύψουν το κεφάλι στην πολιτική και στα μέτρα που θέλουν να τους γυρίσουν σε εργασιακό μεσαίωνα. Να μη δεχτούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις που ετοιμάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ