Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Χωρίς ασθενοφόρα τις νύχτες, Κυριακές και αργίες!

Την επικίνδυνη αυτή για την υγεία του λαού απόφαση καταγγέλλει η ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ

Τραγικές και επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία του λαού παίρνει η βαθιά ταξική πολιτική που εφαρμόζεται και στον κλάδο της Υγείας. Στο νοσοκομείο της Αρτας καθώς και στα Κέντρα Υγείας Αγνάντων, Ανω Καλεντίνης και Βουλγαρελίου αποφασίστηκε λόγο κόστους η κατάργηση της νυκτερινής βάρδιας των οδηγών ασθενοφόρων για όλες τις μέρες, όπως επίσης της πρωινής και απογευματινής βάρδιας για τις Κυριακές και αργίες στα Κέντρα Υγείας. Μια στυγνή απόφαση από τη διοίκηση του νοσοκομείου που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, ιδίως περασμένης ηλικίας που ζουν στις ορεινές περιοχές, εάν αρρωστήσουν νύχτα, Κυριακή ή αργία. Και αυτό προκειμένου να εξοικονομηθούν με βάση και τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων, χρήματα 10.000 ευρώ το χρόνο. Τόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κατάπτυστη και συνάμα επικίνδυνη για την υγεία του λαού απόφαση αυτή.

«Αποτελεί - επισημαίνει - άλλο ένα χτύπημα στην υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής που προωθεί αταλάντευτα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με την απόφαση αυτή γίνεται αρωγός αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο, που δε θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία - Πρόνοια για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να αναγκαστούν οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πιο ακριβά για υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα που έχουν ανάγκη. Να ενισχυθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας."

Καλεί σε Λαϊκή συμμαχία και πάλη για να ανακληθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση, να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξη τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας με βάση τις ανάγκες για προστασία της υγείας των πολιτών της περιοχής, με προσλήψεις μόνιμου νοσοκομειακού και λοιπού προσωπικού και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Να αναπτυχθεί ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και υψηλής ποιότητας συστήματος Υγείας, 100% χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς επιχειρηματική δράση στο χώρο αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ