Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει μεθοδεύσεις που προωθούν την αμοιβή με το κομμάτι

Τις προσπάθειες δημοτικών αρχών να εξαναγκάσουν εργαζόμενους να «πληρώνονται με το κεφάλι», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Αυτό το διάστημα επισημαίνει γίνονται προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις μίσθωσης έργου ανταποδοτικού χαρακτήρα, στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Οι δημοτικές αρχές, πατώντας στην ανάγκη για δουλειά βάζουν «εργαζόμενους να δουλεύουν και να πληρώνονται με το κεφάλι δηλαδή με βάση τον αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα στον αθλητισμό, πολιτισμό. Ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, αφού είναι με μπλοκάκι και το φόρο εισοδήματος, αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού που ζητάνε από τους Γυμναστές να δουλεύουν για 330 ευρώ αν έχουν 70 άτομα και το πολύ μέχρι 550 ευρώ καθαρά το μήνα αν έχουν 100 άτομα στα προγράμματά τους».

Γι' αυτές τις βάρβαρες μεθοδεύσεις, το Συνδικάτο παρενέβη στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ. Επεσήμανε ότι οι συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι είναι παράνομες και καταστρατηγούν τα δικαιώματά τους και απαίτησε η αμοιβή «να είναι τουλάχιστον ίση και ανάλογη με την αμοιβή που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας, που απασχολούνται ως μόνιμοι, ή αορίστου χρόνου, στα οικεία Νομικά Πρόσωπα».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψει κανένας και να αγωνιστούν για να μην περάσουν οι εκβιασμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνδικάτο συνοδεύει την ανακοίνωσή του με γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως αυτές οι συμβάσεις δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ