Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δάκρυα κι ένα ... γλειφιτζούρι

Με ένα δρώμενο σατίρισαν φοιτητές και σπουδαστές το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνει η κυβέρνηση με το «Σχέδιο Δράσης»: Στην ουρά στημένοι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, μαθητές, σπουδαστές και άνεργοι, προσέρχονταν με το πρόσταγμα του κεφαλαίου ένας - ένας στο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας». «Προσφέρω συμβουλές και ψεύτικες ελπίδες - Δεν προσφέρω δουλειά με δικαιώματα», ξεκαθάριζε η ταμπέλα του. Ο «υπουργός Εργασίας» τούς περίμενε με ένα πακέτο χαρτομάντιλα στο χέρι, για να σκουπίζει τα δάκρυα που του προκαλεί το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, τους εξηγούσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» και τους φίλευε με ένα γλειφιτζούρι. Ολα αυτά γίνονταν κάτω από τα χειροκροτήματα της ΕΕ και την προτροπή της: «Κι άλλες θυσίες για το κεφάλαιο».

Στα Χαυτεία, η πορεία διασταυρώθηκε με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΕΘΕΛ και υποδέχτηκαν το συλλαλητήριο με χειροκροτήματα.

Στο υπουργείο Εργασίας, η πορεία συναντήθηκε με τα σωματεία των οικοδόμων, των εργαζομένων της Ζώνης και της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν στο υπουργείο, με ταμπέλα που κρέμασαν στην είσοδό του, τον τίτλο που δικαιωματικά έχει κερδίσει: «Υπουργείο Εργοδοσίας, Τζάμπα Δουλειάς και Ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ