Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ
Μαχητική διαδήλωση για φοροληστεία και Υγεία

Από την πορεία στη Βέροια
Από την πορεία στη Βέροια
Μαζική και μαχητική συγκέντρωση, ενάντια στη φοροληστεία πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί έξω από την εφορία της Βέροιας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Ο εργαζόμενος λαός της Νάουσας συμμετείχε μαζικά στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το ΕΚΝ και στην κινητοποίηση έξω από την εφορία.

Διαδήλωσαν μαχητικά με αποδέκτη την κυβέρνηση και δήλωσαν ξεκάθαρα στον προϊστάμενο της εφορίας, ότι μαζικά και οργανωμένα, δε θα πληρώσουν φόρους και χαράτσια, γιατί δεν έχουν και δεν μπορούν να τα πληρώσουν. «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «κυβέρνηση ψευτιάς κυβέρνηση ληστής Ελα μαζί μας ν' αγωνιστείς», βροντοφώναξαν.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία «ΚΛΩΘΩ», Οικοδόμων, «Μπουτάρη», Φορτοεκφορτωτών, Συνταξιούχων, Διαλογής και Ψύξης, Ξυλουργών, κ.ά. Μαζί με τους εργαζόμενους διαδήλωσαν και αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο της Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ.

Απαίτησαν: Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους άνεργους.

Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Το απόγευμα, ο εργαζόμενος λαός της Νάουσας, πραγματοποίησε έκτακτη κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο της Νάουσας, αντιδρώντας στο επικείμενο κλείσιμο της ορθοπεδικής κλινικής.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της περιοχής στη γενική απεργία μέσα στο Φλεβάρη. Επίσης, σχεδιάζει ειδικό συλλαλητήριο για την Υγεία, με αφορμή τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της πόλης αλλά και γενικότερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πικετοφορίες το Σάββατο σε όλη την Αττική (2013-02-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στη φοροληστεία (2013-01-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-30 00:00:00.0)
Παντού μαζικά και αποφασιστικά (2011-10-21 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα (2011-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ