Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Πολύνεκρη έκρηξη σε γραφεία πετρελαϊκής

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Μάχη απέναντι στο χρόνο έδιναν χτες επί ώρες τα σωστικά συνεργεία 500 πυροσβεστών και ειδικών δυνάμεων του μεξικάνικου στρατού σε μία προσπάθεια να απεγκλωβίσουν δεκάδες εργαζόμενους που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια έκρηξης που προκλήθηκε στις 15.45 μμ της Πέμπτης (χτες τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του 54όροφου ουρανοξύστη της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας ΠΕΜΕΞ («Pemex») στην Πόλη του Μεξικού. Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκε ο θάνατος τουλάχιστον 32 ανθρώπων (17 γυναίκες, οκτώ άνδρες) και ο τραυματισμός άλλων 101 που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στα νοσοκομεία της Πόλης του Μεξικού με ασθενοφόρα ακόμη και με ελικόπτερα...

Στο πολυώροφο κτίριο εργάζονται περίπου 10.000 άνθρωπο ενώ τη στιγμή της έκρηξης υπήρχε μεγάλη κινητικότητα γιατί ήταν η ώρα διαλείμματος. Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα ήταν έντονη η οσμή υγραερίου εντός και εκτός του ουρανοξύστη, κάτι που κάνει πιο πιθανή αιτία της έκρηξης τη διαρροή αερίου.

Στο ιστορικό της εταιρείας, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγός αργού πετρελαίου στον κόσμο με 2.500.000 βαρέλια ημερησίως, έχουν καταγραφεί στο παρελθόν διάφορα δυστυχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ