Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέες διαδηλώσεις

ΚΑΪΡΟ.--

Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, χτες, στην Αίγυπτο, με τις περισσότερες να εξελίσσονται, και πάλι, σε σκληρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Τα σφοδρότερα επεισόδια σημειώνονταν μέχρι αργά το βράδυ έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου διαδηλωτές συγκρούονταν με την προεδρική φρουρά, με τουλάχιστον 49 τραυματίες.

Συγκρούσεις σημειώνονταν και στην πλατεία Ταχρίρ, όπου αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά από αεροβόλα και δύο σοβαρότερα από πυρά της αστυνομίας στον αέρα. Στην Αλεξάνδρεια, μεγάλο πλήθος κόσμου διαδήλωσε και απέκλεισε τις σιδηροδρομικές γραμμές παρά την καταρρακτώδη βροχή, στο Καφρ αλ Σέικ συνεχίστηκαν και χτες για πολλοστή ημέρα οι συγκρούσεις με τουλάχιστον 25 τραυματίες. Διαδηλώσεις, χωρίς σοβαρά επεισόδια, πραγματοποιήθηκαν και σε Πορτ Σάιντ, Σουέζ, αλ Μαχάλα, Μίνια, Ζακαζίκ.

Αργά το βράδυ, το Προεδρικό Μέγαρο εξέδωσε ανακοίνωση όπου προειδοποιούνται οι διαδηλωτές ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας θα προστατεύσουν με αποφασιστικότητα τα δημόσια κτίρια και θα αντιμετωπίσουν τη βία και τη δράση αναρχικών στοιχείων», ρίχνοντας την ευθύνη στο λεγόμενο Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας κάτι που το ίδιο απέρριψε. Μέχρι χτες το μεσημέρι από την περασμένη Παρασκευή, είχαν σκοτωθεί 60 άνθρωποι, τραυματιστεί τουλάχιστον 2.000 και συλληφθεί εκατοντάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ