Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

Μεγάλο πλήγμα και στο ανασκαφικό έργο θα αποτελέσει η εξαίρεση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ από το ν. 2839
Μεγάλο πλήγμα και στο ανασκαφικό έργο θα αποτελέσει η εξαίρεση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ από το ν. 2839
Με επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα με 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 μ.-3 μ.μ. απαντούν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ στην εξαίρεσή τους από τις ρυθμίσεις του νόμου 2839/2000, γεγονός που σημαίνει πως είτε θα απολυθούν, είτε θα συνεχίσουν να υφίστανται το εξοντωτικό καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, ο συγκεκριμένος νόμος, όπως και οι προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, εξαιρούν τη συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων συμβασιούχων του ΥΠΠΟ με μακροχρόνια προϋπηρεσία, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου. Το σωματείο προσθέτει ότι αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό (αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, συντηρητές κλπ.) «είναι σήμερα απαραίτητοι όσο ποτέ άλλοτε, διότι το έργο του υπουργείου έχει αυξηθεί σημαντικά, λόγω των μεγάλων έργων που εκτελούνται σε όλη τη χώρα (έργα αναστήλωσης και συντήρησης μνημείων, νέα μουσεία, ανασκαφές, Ολυμπιάδα, Γ` ΚΠΣ κλπ.)».

«Οι εργαζόμενοι», καταλήγει η ανακοίνωση, «μην αντέχοντας άλλο τον εμπαιγμό, προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να επιβάλουν την άμεση εξεύρεση λύσης, θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της». Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σήμερα και σε συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ