Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε βασανισμός

Με τον ισχυρισμό ότι οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν βασανίστηκαν, παρουσίασε χτες η Αστυνομία τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας που έκανε, με αφορμή καταγγελίες γονιών και συνηγόρων. Ουσιαστικά, η ΕΛ.ΑΣ. απλά επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες και έγιναν καταγγελίες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, ότι χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, και τα οποία είχαν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε τέτοια στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση αυτή διεξάγεται ποινική έρευνα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα ιατροδικαστική εξέταση.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Π. Στάθης, επικαλέστηκε μαρτυρίες αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη και συναδέλφων τους που είχαν υπηρεσία στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας για να στοιχειοθετήσει το γεγονός ότι οι συλληφθέντες ήταν χτυπημένοι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς αυτό πιστοποιείται και από τις φωτογραφίες των συλληφθέντων που τραβήχτηκαν από αστυνομικούς 15 λεπτά μετά την προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση οι πρώτες (με κινητό) και 30 λεπτά μετά οι δεύτερες (με κάμερα).

Επικαλέστηκε δε και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που αναφέρουν πως διεξήχθη συμπλοκή στο σημείο της σύλληψης, στην οδό Αγ. Τρύφωνος στη Βέροια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δε διευκρινίστηκε γιατί οι διωκτικές αρχές δεν κάλεσαν ιατροδικαστή ή δεν επιδίωξαν κάποια ιατρική εξέταση των συλληφθέντων το πρώτο χρονικό διάστημα που είχαν συλληφθεί. Μόνον ο ένας 20χρονος μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο τρεις ώρες μετά τη σύλληψή του για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι οι συλληφθέντες μπορεί να χτυπήθηκαν και πολύ αργότερα, το γεγονός αυτό δεν αποκλείστηκε. Δηλώθηκε αόριστα ότι αν υπάρξουν άλλα δεδομένα θα εξεταστούν, όπως και ότι όλα ερευνώνται στα πλαίσια της ποινικής έρευνας, ενώ αν υπήρξαν υπερβάσεις από πλευράς αστυνομικών θα διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική έρευνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ