Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Καταδικάζει τις επιθέσεις φασιστοειδών

Τις επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες, μαθητές και εργάτες που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Παλαιού Φαλήρου.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται:

«Η Επιτροπή Αγώνα Π. Φαλήρου καταδικάζει τις επιθέσεις των θρασύδειλων φασιστοειδών, που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν, όπως είναι η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού στα Πετράλωνα, οι απειλές της Χρυσής Αυγής προς κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι, οι επιθέσεις σε μαθητές που διεκδικούν καλύτερα σχολεία για τις λαϊκές οικογένειες.

Το ταξικό εργατικό κίνημα βρίσκεται απέναντι στις φασιστικές πρακτικές αυτού του τύπου και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους να τους απομονώσουν.

Η πάλη μας κατά των φασιστοειδών θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν παλέψουμε τα αίτια που καλλιεργούν το φασισμό, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που οξύνει τις αντιθέσεις μεταξύ πλουτοκρατών και εργαζομένων, αλλά και τις θεωρίες των "δύο άκρων", που ταυτίζουν το εργατικό λαϊκό κίνημα με τους φασίστες, θεωρίες που αποτελούν την επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν το λαό από τους στόχους πάλης του, που πρέπει να είναι η έξοδος από την ΕΕ και η ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, και να τον εγκλωβίσει σε αυταπάτες ότι με το ένα μέρος του να στρέφεται ενάντια στο υπόλοιπο θα υπάρξουν λύσεις στα αδιέξοδα του συστήματος.

Καλούμε όλους, Ελληνες και ξένους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους, γυναίκες, να οργανωθούν στα σωματεία τους με τις ταξικές δυνάμεις για να σταθούν εμπόδιο στη φασιστική βία και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σιδερένια φτέρνα των μονοπωλίων και των μεγαλοεργοδοτών - είναι χαρακτηριστικό ότι, στους αγώνες των ναυτεργατών, κρύφτηκαν στη σκιά των εφοπλιστών.

Καλούμε τους καθηγητές να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία όπως αρέσει στους καπιταλιστές, να αγωνιστούν μαζί με τους μαθητές και τους γονείς για σχολεία που θα απαντούν στις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και όχι των εταιρειών και της συγκυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φασιστικές ομάδες δρουν με σχέδιο και συνέχεια σε σχολεία(2022-01-29 00:00:00.0)
Φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μέλος του ΚΚΕ(2018-11-21 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες σε Μενίδι και Φυλή(2018-11-21 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση στον Δ. Στρατούλη(2012-12-18 00:00:00.0)
Ψήφισμα κατά του ρατσισμού σε βάρος αλλοδαπών μαθητών(2012-12-08 00:00:00.0)
Ψήφισμα κατά του ρατσισμού σε βάρος αλλοδαπών μαθητών(2012-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ