Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Η δημοτική αρχή εκχωρεί υπηρεσίες σε ιδιώτες

Με πρόσχημα την απαγόρευση προσλήψεων σε δημόσιες υπηρεσίες και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η Δημοτική Αρχή Βόλου εκχωρεί σε ιδιωτικούς συλλόγους τη λειτουργία τμημάτων δημοτικών οργανισμών, εφαρμόζοντας πρόθυμα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Αυτό καταγγέλλουν, με επερώτησή τους, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέροντας, συγκεκριμένα, ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, η Δημοτική Αρχή και διοίκηση του ΔΟΑΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, συνεργάζονται με το σύλλογο «Λύκειο Ελληνίδων», στον οποίο εκχώρησαν τη λειτουργία όλων των τμημάτων του «Διαύλου» (Ξένες Γλώσσες, Φωτογραφία, Λάτιν χοροί, Θεατρικό Παιχνίδι, κ.ά.), την πρόσληψη των επιμορφωτών γι' αυτά, καθώς και το «Χορευτικό Ν. Αγχιάλου».

Σημειώνουν, επίσης, ότι στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, (ΔΩΒ), πριν από έξι μήνες, δημιουργήθηκε ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο οποίος, όπως φαίνεται, προορίζεται να αναλάβει, αντί της διοίκησης του ΔΟΑΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, την αρμοδιότητα της πρόσληψης καθηγητών και την είσπραξη διδάκτρων.

Ακόμα, όπως αναφέρουν, η διεύθυνση του ΔΩΒ έχει δώσει άδεια σε κάποιους καθηγητές να κάνουν μαθήματα, χωρίς να έχει συναφθεί πρόσληψη - σύμβαση μαζί τους, οι οποίοι πληρώνονται από τους γονείς.

«Ολα αυτά» - επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα στην επερώτηση - «δείχνουν πως η Δημοτική Αρχή Βόλου, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, τις βασικές επιδιώξεις του "Καλλικράτη" και άλλων αντεργατικών νομοθετημάτων. Περιορίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες μόνο γι' αυτούς που έχουν να πληρώσουν το σχετικό αντίτιμο, στερώντας, με την αντιλαϊκή αντίληψη και νοοτροπία που τη διακατέχει, τα αγαθά του πολιτισμού από τα λαϊκά στρώματα και τους νέους που δεν έχουν να πληρώσουν».

Κι επερωτάται η Δημοτική Αρχή «τι μέτρα και τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξει για να διεκδικήσει κρατικούς πόρους για τη δωρεάν προσφορά πολιτιστικών αγαθών και για τη διασφάλιση του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού, με μόνιμη - σταθερή δουλειά και κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ