Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οταν εξαντλούνται τα περιθώρια...

Γρηγοριάδης Κώστας

«Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών. Κάναμε εξαντλητικό διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις. Είμαστε απόλυτα ήσυχοι και βέβαιοι ότι εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, θα προχωρήσουμε στην πολιτική επιστράτευση των απεργών».

Κώστας Μουσουρούλης, 05/02/2013, υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής ΝΔ.

«Ολες αυτές τις ημέρες της απεργίας των ναυτικών η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου ικανοποιώντας ουσιαστικά τα αιτήματά τους. Δυστυχώς η ηγεσία της ΠΝΟ επέλεξε τη συνέχιση της απεργίας που πλήττει την οικονομία της χώρας, τον τουρισμό, το εμπόριο, την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των απεργών».

Τηλέμαχος Χυτήρης, 24/6/2002, κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Τέτοιοι είναι. Τα λόγια τους ολόιδια. Η υποκρισία τους φτυστή. Η αντιλαϊκή τους πολιτική πανομοιότυπη. Οι αυταρχικές μέθοδοί τους καρμπόν. Μόνο οι θέσεις αλλάζουν. Οταν ήταν οι μεν στην κυβέρνηση έλεγαν και έκαναν αυτά που νωρίτερα έκαναν οι προηγούμενοι. Και αντίστροφα. Τώρα που η κατάσταση είναι διαφορετική και χρειάζεται να συγκυβερνούν με την κυριολεκτική έννοια του όρου - έχοντας στο πλευρό τους τη σύγχρονη και ευρωπαϊκή αριστερά (ΔΗΜΑΡ) - δε χρειάζεται κανένας Χατζηγάκης (μετέπειτα υπουργός Γεωργίας) να «κρέμεται» από κάποιο τρακτέρ στα μπλόκα της αγροτιάς και κανένας Παπανδρέου να «κατεβαίνει» στο λιμάνι, στις απεργίες των ναυτεργατών, και να ...δακρύζουν τα μάτια του από τα χημικά.

Τους ρόλους τους ξέρουν καλά και τους προσαρμόζουν ανάλογα με την περίσταση. Μέσα σε λίγες μέρες επιτέθηκαν με αγριότητα, χτες στους ναυτεργάτες, προχτές στους εργαζόμενους στο μετρό και σήμερα ετοιμάζονται εναντίον των αγροτών. Αλλωστε, όπως είπε προ ημερών, ακολουθώντας τη ...λεκτική διαδικασία των συναδέλφων του υπουργών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, «τα περιθώρια παροχών της κυβέρνησης προς τους αγρότες έχουν εξαντληθεί». Ο στόχος είναι ένας. Ο αγωνιζόμενος λαός. Γι' αυτό προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για αγώνα ταξικό και κοινωνική συμμαχία. Η απάντηση σε αυτή την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να είναι η επιστράτευση του λαού για να ανατρέψει αυτή την πολιτική, όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά την ίδια την εξουσία των μονοπωλίων που την υπαγορεύει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ