Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ
Τριβές προκαλούν οι κατηγορίες κατά της «Χεζμπολάχ»

ΣΟΦΙΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Κατηγορηματικά απέρριψε η σιιτική λιβανική οργάνωση «Χεζμπολάχ» την οποιαδήποτε ανάμειξή της στη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου με Ισραηλινούς τουρίστες, πέρυσι το καλοκαίρι στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης «εντάσσονται σε μια διεθνή εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ λόγω της στρατιωτικής της ενίσχυσης».

Για υπόθεση που στοχεύει κυρίως «στο εσωτερικό ακροατήριο λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Βουλγαρία» έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της λιβανικής Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι, ο οποίος ηγείται και της έτερης σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, της «Αμάλ», που συνεργάζεται με τη «Χεζμπολάχ». Τον τελευταίο 1,5 μήνα, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που δείχνουν την εμπλοκή της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ στην επίθεση αυτή. Από τα τέλη του 2012 και συγκεκριμένα στις 23/12/2012, αναφορές του αστικού λιβανέζικου Τύπου σημείωναν τη σύλληψη του «ακριβότερου» Λιβανέζου συνεργάτη της ισραηλινής Μοσάντ, του Αλί Γιάγι (του οποίου οι υπηρεσίες «αμείφτηκαν» από την παραπάνω υπηρεσία με περίπου 600 χιλιάδες δολάρια). Αργότερα, ακολούθησε η σύλληψη του Ταλάλ Χαλίλ που ομολόγησε ότι συνεργάστηκε με το Ισραήλ στο Λίβανο και στην Ευρώπη γενικά για περισσότερα από 10 χρόνια. Το παράξενο γεγονός, όμως, ήταν πως η βουλγάρικης καταγωγής σύζυγός του είχε ενημερώσει μήνες πριν τα αστικά λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ότι η «Χεζμπολάχ» απήγαγε τον σύζυγό της!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Ταλάλ Χαλίλ είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση κατά του πούλμαν των Ισραηλινών τουριστών στη Βουλγαρία το περασμένο καλοκαίρι, για την οποία το Ισραήλ κατηγόρησε την Χεζμπολάχ!

Οι Δικαστικές αρχές του Λιβάνου που παρακολουθούν την υπόθεση δήλωσαν στον Τύπο πως «η σύλληψη του παραπάνω ατόμου θα λύσει το "παζλ" της βομβιστικής επίθεσης κατά των Ισραηλινών τουριστών, και θα αποκαλύψει τη συμμετοχή της "Μοσάντ" σε αυτήν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ