Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
MAΛΙ
Συγκρούσεις στρατιωτών και προεδρικής φρουράς...

ΜΠΑΜΑΚΟ.--

Ενταση επικράτησε από νωρίς χτες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, όταν ομάδα στρατιωτών - υποστηρικτών του λοχαγού Σανόγκο (επικεφαλής του πραξικοπήματος του περσινού Μάρτη) εισέβαλε σε στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, ανοίγοντας πυρ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Το ίδιο 24ωρο, σημειώθηκε η πρώτη αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας ισλαμιστών στη βόρεια πόλη Γκάο. Στις 6.00 π.μ ένας νεαρός περίπου 20 ετών ζωσμένος με εκρηκτικά πλησίασε φυλάκιο του γαλλικού στρατού στο Γκάο, επιχειρώντας να επιτεθεί. Σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι που του έριξε Γάλλος φρουρός, προτού προλάβει τελικά να πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας.

Παράλληλα, Γάλλοι και Τσαντιανοί στρατιώτες ανακατέλαβαν χτες και τη βορειοανατολική πόλη Αγκουελχόκ, ενώ γαλλικά βομβαρδιστικά συνέχισαν το σφυροκόπημα στο βόρειο τμήμα του Μάλι στο πλαίσιο της εξελισσόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης και που έχει ως πρόσχημα τους ισλαμιστές και πραγματικό στόχο τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ