Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΧΤΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Προτεραιότητα στην κομματική οικοδόμηση

Το ζήτημα της Κομματικής οικοδόμησης και της ανάπτυξης των γραμμών του Κόμματος, όπως θέτουν και προσυνεδριακά οι θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο, ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που αναδείχθηκαν στη Συνδιάσκεψη της Εργατικής Αχτίδας Ηρακλείου.

Ξεπερνώντας αδυναμίες που από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη είχαν επισημανθεί, η Συνδιάσκεψη εκτίμησε ότι έγιναν βήματα στο να κατανοηθεί καλύτερα η σύνδεση της πολιτικής με την οικονομία. Εγινε καλύτερη προσπάθεια σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά να συνδυάζεται το ειδικό κλαδικό ζήτημα με το γενικό πολιτικό. Παρά το βήματα, όμως, που σημειώθηκαν, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα ώστε η δουλειά στην εργατική τάξη της περιοχής να μη συνεχίσει να βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης και των στόχων που έχει θέσει το Κόμμα με βάση τη στρατηγική του.

Σε σχέση με τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στις ΚΟΒ της Εργατικής Αχτίδας για τις θέσεις της ΚΕ, αυτό που εκτιμήθηκε είναι ότι σε γενικές γραμμές η συζήτηση ήταν σε καλό επίπεδο. Οπως τονίστηκε, υπάρχουν σημάδια βελτίωσης του ιδεολογικού και πολιτικού επιπέδου των μελών και των στελεχών και εκφράστηκε δημιουργικά η ανησυχία για τη βελτίωση της πορείας του Κόμματος για την ισχυροποίηση του, την επίτευξη των στόχων. Είναι θετικό, επίσης, ότι στις περισσότερες τοποθετήσεις εκφράστηκε ενιαία αντίληψη για τις βασικές αποφάσεις των οργάνων του Κόμματος (18ο Συνέδριο, Πανελλαδικές Συνδιασκέψεις) και την ανάγκη να γίνει ακόμα πιο εξειδικευμένη και ολόπλευρη δουλειά στην εργατική τάξη.

Από τις τοποθετήσεις φάνηκε, επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα, από το μεγαλύτερο κομμάτι του κομματικού δυναμικού, να γίνει ακόμα πιο βαθιά επεξεργασία από το κάθε μέλος ξεχωριστά πάνω στα κεντρικά ζητήματα που μπαίνουν από τις Θέσεις της ΚΕ. Τέλος, από τη συζήτηση στις ΚΟΒ εκτιμήθηκε η ανάγκη να βαθαίνει η Κομματική Οργάνωση σε ζητήματα που αφορούν τους κλάδους στρατηγικής σημασίας, με στόχο την κομματική οικοδόμηση και τη συγκέντρωση δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ