Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμώνει η διεθνής αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ

Συνεχίζουν να φτάνουν από διάφορες περιοχές του κόσμου μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα του ταξικού κινήματος στη χώρα μας, του ΠΑΜΕ -με αφορμή και τη χτεσινή δίκη των 35 συνδικαλιστών του Μετώπου που αναβλήθηκε- και ζητούν να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες.

Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μέλη του να εκφράσουν τη στήριξή τους στο ΠΑΜΕ. Με μήνυμά του «καταδικάζει όλες τις προσπάθειες για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης της εργατικής τάξης της Ελλάδας που επιδιώκουν να αποτρέψουν την ταξική πάλη με μεθόδους άλλων εποχών».

Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων στην Αγροτική παραγωγή, στις Εταιρείες Τροφίμων, Ποτών και Επισιτισμού - Τουρισμού Πορτογαλίας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη για τους αγωνιστές συνδικαλιστές που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική καταπίεση, παλεύουν για τα εργατικά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων».

Στο δικό της μήνυμα αλληλεγγύης η Διασυνδικαλιστική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Γαλικίας (Ισπανία) σημειώνει: «Η πάλη των αγωνιστών του ΠΑΜΕ, επιχειρείται να ποινικοποιηθεί γιατί ο ταξικός αγωνιστικός συνδικαλισμός είναι ένας εχθρός για τις αστικές κυβερνήσεις που δεν μπορούν και δε θέλουν να επιτρέψουν».

Επίσης, το Συνδικαλιστικό Συντονιστικό της Καταλωνίας, στο μήνυμά του τονίζει: «Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, καταδικάζουμε τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, λακέ του διεθνούς καπιταλισμού, ενάντια στα δικαιώματα του εργαζόμενου ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ