Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»: Σε μία ακόμα τρομοκρατική απόλυση, τη δεύτερη σε διάστημα 10 ημερών, προχώρησε προχτές η διοίκηση του εργοστασίου ελαιουργοσαπουνοποιίας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ. Την απόλυση καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών τονίζοντας ότι «είναι συνέχεια της προσπάθειας της εταιρείας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να διαλύσει το Σωματείο ώστε να μπορέσει μετά να προχωρήσει ανενόχλητη» στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το σωματείο καλεί αύριο, Κυριακή, σε Γενική Συνέλευση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

«ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ»: Επίσχεση εργασίας ξεκινάνε από την ερχόμενη Δευτέρα εργαζόμενοι στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα που απασχολούνται μέσω των πεντάμηνων προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» και ο μεσάζοντας για την πρόσληψή τους είναι η ΓΣΕΒΕΕ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων στην Ηλιούπολη και εργαζόμενοι στα προγράμματα με τη ΓΣΕΒΕΕ, από την οποία φάνηκε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

«ΡΟΔΟΠΗ»: Για τις 13 Σεπτέμβρη του 2013 αναβλήθηκε η δίκη της υπόθεσης της εκβιαστικής δημιουργίας «Ενωσης Προσώπων» από την εργοδοσία, στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΡΟΔΟΠΗ». Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για χτες στο δικαστήριο της Ξάνθης, μετά από μήνυση που κατέθεσε η Επιθεώρηση Εργασίας για παράτυπη σύσταση της «Ενωσης Προσώπων». Τελικά αναβλήθηκε μετά από αίτημα της πλευράς της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ