Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
Αποτίμηση της πενταετίας

Σε μία αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης, της τελευταίας πενταετίας, προχώρησε στο χτεσινό του διάγγελμα ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ενόψει και των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιούνται στη χώρα στις 17 και 24 Φλεβάρη, με επίκεντρο πάντα το Κυπριακό, το φυσικό αέριο, αλλά και την οικονομία.

Ο Δ. Χριστόφιας, κάνοντας τον απολογισμό του, εξέφρασε την πικρία του γιατί δεν κατάφερε να επιλύσει το Κυπριακό, παρά τις όποιες προσπάθειες και αν καταβλήθηκαν. Ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε την τουρκική αδιαλλαξία, που εμπόδισε - όπως είπε - την επίτευξη λύσης στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Τόνισε ότι «η λύση ομοσπονδίας με δύο περιφέρειες δεν είναι ιδανική, αλλά είναι λύση συμβιβασμού ώστε να τερματιστεί η κατοχή και να επανενωθεί ο τόπος μας. Αυτή η λύση, όμως, μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει ώστε η Κύπρος να παραμείνει ένα κράτος με μία και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα».

Οσον αφορά την οικονομική κατάσταση απέδωσε την προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό σταθερότητας στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία. Κλείνοντας δήλωσε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως ενεργός πολίτης και κάλεσε τους Κύπριους να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, τονίζοντας ότι «λύση στα προβλήματα δεν είναι η αποχή, είναι η συμμετοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ