Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Διαδηλώσεις αντίπαλων παρατάξεων

ΚΑΪΡΟ.--

Διαδήλωση υπέρ του Προέδρου Μούρσι και των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων» είχαν προαναγγείλει για χτες το απόγευμα έξω από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου μια σειρά από ισλαμικές οργανώσεις, εκτός των ίδιων των «Αδελφών».

Αντίθετα, δεν επρόκειτο να συμμετάσχει το κόμμα «αλ Νουρ», που έχει ήδη επιλέξει να αρχίσει διάλογο με την κοσμική αντιπολίτευση του «Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας» με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης. Το «αλ Νουρ», μάλιστα, ως ένα βαθμό έχει συμφωνήσει με την πρόταση του «Μετώπου» για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Χτες, για άλλη μια φορά, εκπρόσωποι του «Μετώπου» δήλωναν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάλογο με τον Μούρσι αν δεν δεχτεί να αναθεωρηθούν και άρθρα του συντάγματος.

Την ίδια ώρα, σε νέα συγκέντρωση, μικρότερης κλίμακας από τις προηγούμενες, καλούσαν οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο.

Είναι φανερό ότι στην Αίγυπτο που υποτίθεται «αναγεννήθηκε» με την Αραβική Ανοιξη, συνεχίζεται η διαπάλη για την εξουσία ανάμεσα σε αστούς και τη διαχείριση του πλούτου, με το λαό να υποφέρει.

Παράλληλα, εντείνεται η αναταραχή και στους κόλπους της αστυνομίας καθώς αστυνομικοί, κυρίως στα σώματα των δυνάμεων καταστολής, αλλά και αλλού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, είτε υπό την μορφή στάσεων εργασίας και απεργιών, είτε υπό τη μορφή διαμαρτυριών, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, τον οποίο εγκαλούν ότι «μπλέκει, όπως και το προηγούμενο καθεστώς, την αστυνομία στην πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ