Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Με επιτυχία στέφθηκε η διήμερη γενική απεργία

Απεργοί στην επαρχία Τζάμου
Απεργοί στην επαρχία Τζάμου
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 48ωρη γενική απεργία που κήρυξαν για τις 20 και 21 Φλεβάρη στην Ινδία τα εργατικά συνδικάτα της χώρας, ενάντια στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, στη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών, στους εξευτελιστικούς μισθούς των εργαζομένων και στην απουσία Κοινωνικής Ασφάλισης και εργασιακών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του ΚΚ Ινδίας (Μ), ΚΚ Ινδίας, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία προέρχονταν από όλους τους τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου, με ιδιαίτερη επιτυχία στα ορυχεία, στον πετρελαϊκό τομέα, στα λιμάνια, στα εργοστάσια, στον άνθρακα, στις τράπεζες και τις ασφάλειες, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων σε τομείς όπου δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση.

Τα κόμματα καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή εναντίον των απεργών, καθώς και τη δολοφονία του συνδικαλιστή στην Αμπάλα. Χαρακτηρίζουν την απεργία ιστορικής σημασίας και κάλεσαν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των απεργών, προειδοποιώντας για αποφασιστικότερες δράσεις.

Την αγωνία και το θυμό των εργαζομένων απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ινδικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων (CITU), καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση και την αστυνομία για «βία και τρομοκρατία» κατά των απεργών, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Βεγγάλης. Σύμφωνα με τη CITU σε αρκετούς τομείς υπήρξε καθολική συμμετοχή στην απεργία, ενώ απαιτεί από την κυβέρνηση να ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τα συνδικάτα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ