Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Πετρελαιοκηλίδα - απειλή

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-

Σχεδόν 2.000 τόνοι μαζούτ πετρελαίου έχουν ήδη διαχυθεί στη στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στα παράλια της Δανίας, σύμφωνα με Δανούς αξιωματούχους, μετά τη σύγκρουση ενός φορτηγού με ένα δεξαμενόπλοιου κατά τη διάρκεια της πορείας του από την Εσθονία στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Οπως ανακοίνωσε χτες το ναυτικό κέντρο των επιχειρήσεων στην περιοχή, το υπό κυπριακή σημαία φορτηγό πλοίο «Tern» συγκρούστηκε με το νηολογίου των νησιών Μάρσαλ δεξαμενόπλοιο «Baltic Carrier», το οποίο μετέφερε 30.000 τόνους πετρελαίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, 22 χιλιόμετρα νότια του νησιού Φάλστερ, της Δανίας. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ρήγμα 20 τετραγωνικών μέτρων στο κύτος του δεξαμενόπλοιου. Το μαζούτ που διέρρευσε έχει προκαλέσει μία τεράστια πετρελαιοκηλίδα η οποία λόγω του ανέμου μετακινείται προς τις νότιες ακτές των νησιών Μοέν και Φάλστερ της Δανίας στη θάλασσα της Βαλτικής.

Τέσσερα πλοία της Δανίας, ένα γερμανικό και ένα σουηδικό έχουν σπεύσει στην περιοχή και προσπαθούν να εμποδίσουν το μαζούτ να φτάσει στις ακτές των νησιών αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ