Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εφτασε το τρένο..!

ΝΤΑΝΕΜΠΕΡΓΚ-ΓΚΟΡΛΕΜΠΕΝ.-

«Επιτυχώς» ολοκληρώθηκε χτες η μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων στον τόπο αποθήκευσής τους στο Γκορλέμπεν, μετά την ανάπτυξη τουλάχιστον 20.000 αστυνομικών που απέτρεψαν να συνεχιστεί η «οδύσσεια», η οποία κράτησε τέσσερις μέρες λόγω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εκατοντάδων οικολόγων.

Το κομβόι των έξι φορτηγών, που μετέφεραν τα κοντέινερ με τα απόβλητα των 60 τόνων, «κατόρθωσε» να διασχίσει τα 20 χιλιόμετρα από το σιδηροδρομικό σταθμό του Ντάνεμπεργκ έως το χώρο αποθήκευσης στο Γκορλέμπεν, της Βόρειας Γερμανίας, μέσα σε 80 λεπτά. Βέβαια, για να γίνει αυτό, αναπτύχθηκαν - τόσο γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής - από τη νύχτα 20.000 πάνοπλοι αστυνομικοί εφοδιασμένοι με ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης, ενώ άλλες ειδικές κατασταλτικές μονάδες της αστυνομίας περικύκλωσαν και «φυλάκισαν» πάνω από χίλιους διαδηλωτές μέσα στο κάμπινγκ που είχαν δημιουργήσει για τη διανυκτέρευσή τους.

Ετσι, η μεταφορά των αποβλήτων, αν και καθυστέρησε τουλάχιστον 96 ώρες λόγω των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας χιλιάδων οικολόγων ακτιβιστών σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ολοκληρώθηκε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ