Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ: «Χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά βοηθήματα, ενοίκια και επιδοτήσεις που περίμεναν να εισπράξουν 5.500 φορολογούμενοι έβαλε τον Ιανουάριο η Εφορία (...) Τα αποτελέσματα για τα ταμεία του Δημοσίου ήταν εντυπωσιακά λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών (...) Υπήρξαν επίσης χιλιάδες περιπτώσεις στις οποίες η απειλή της κατάσχεσης είναι κενή περιεχομένου καθώς δεν υπάρχει ούτε εισόδημα ούτε περιουσιακά στοιχεία για να εξοφληθούν οι οφειλές» (στα ΝΕΑ).

ΝΑ Σ' ΑΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ: «Τις βασικές πτυχές του σχεδίου - ανάσα που συζητά η κυβέρνηση με την Τρόικα για την τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αποκαλύπτει έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου (...) Η κυβέρνηση συζητά σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, προερχόμενο από μείωση του εισοδήματός τους κατά 35% από 1.1.2010. Επιπλέον θα αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Ο,τι διευκολύνει τις επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, ας εφαρμοσθεί αυτόματα χωρίς επιφυλάξεις (...) Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία της κινδυνεύουν να ολισθήσουν σε βαθύ πηγάδι (...) Κάθε μέρα που περνά αφήνει πίσω της συντρίμμια. Η κυβέρνηση, τα κόμματα, οι κοινωνικοί εταίροι, όσοι ενεργούν στο σώμα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας οφείλουν συστράτευση. Αν δεν ανακοπεί η βύθιση της οικονομίας τους επόμενους μήνες, όλα τα υπόλοιπα θα φαντάζουν μικρά και ανούσια...» (στο ΒΗΜΑ).

ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟ: «Εστιάζοντας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι στηρίζει τη βιωσιμότητα ενός σημαντικού αριθμού καταλυμάτων, πλέον των 2.700, σε περιοχές μειωμένης τουριστικής προσβασιμότητας. Πρόκειται κυρίως για καταλύματα μικρής δυναμικότητας, παραδοσιακά, των οποίων η λειτουργία πέρα από το εισόδημα που δίδουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθούν στο να εξακολουθούν κάποιες περιοχές να έχουν ζωή, να παράγεται εισόδημα και απασχόληση και κυρίως να αποφεύγεται η ερημοποίηση των πλέον απομακρυσμένων περιοχών» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: «Στο 36% έφτασε ο αριθμός των ανασφάλιστων απασχολούμενων στις επιχειρήσεις το 2012. Την αύξηση της εισφοροδιαφυγής στο 36%, από 30% που ήταν το 2011, αποκαλύπτει η έκθεση του ΣΕΠΕ για την αδήλωτη εργασία και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις από κοινού με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ (2013-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ