Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Συντριβή ελβετικού αεροσκάφους

ΒΕΡΝΗ.-

Αντιφατικές παραμένουν οι πληροφορίες για το τραγικό αεροπορικό ατύχημα που συνέβη χθες περίπου στις 2.30 μμ. Ενα ελβετικό αεροπλάνο, που μετέφερε 41 ανθρώπους, συνετρίβη στη Λιβύη, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Το αεροσκάφος της ελβετικής εταιρίας τσάρτερ «Avisto AG», η οποία εδρεύει στη Ζυρίχη, συνετρίβη στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, ενώ ουδείς έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, αν και ανεπισήμως κάποιοι Λίβυοι αξιωματούχοι μιλούν τουλάχιστον για 15 νεκρούς που έχουν θεαθεί. Τις πληροφορίες από την πλευρά των αξιωματούχων, μετέφερε ο Ελβετός υπουργός συγκοινωνιών Ούγκο Σίτενχελμ, ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος μπορεί και να έκανε τελικά αναγκαστική προσγείωση, όταν ο πιλότος διέγνωσε βλάβη στους κινητήρες, αφήνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ελπίδες ότι μπορεί να υπάρχουν τελικά και διασωθέντες.

Πάντως, το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια πτήσης από την Τρίπολη στην περιοχή των πετρελαιοπηγών της Μάρσα αλ Μπρέγκα, δήλωσε εκπρόσωπος της «Avisto» από το επιτελείο της εταιρίας στο Ομπεργκλατ κοντά στη Ζυρίχη. Το αεροπλάνο ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ενγκαρ Μάγιερ, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία πληροφορία για πιθανούς επιζώντες. Η ίδια πηγή είπε ακόμη ότι οι επιβαίνοντες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ