Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατύ άνοιγμα από την ΟΓΕ

Στα πλαίσια της δράσης που θα αναπτύξουν οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, έχουν ήδη αποφασίσει πολύμορφες πρωτοβουλίες:

Ο Σύλλογος Πατησίων - Ριζούπολης πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Η 8η Μάρτη μέρα τιμής και μνήμης για το γυναικείο κίνημα, μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα», σήμερα Σάββατο 2 Μάρτη, στις 18.30 στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252).

Ο Σύλλογος Αιγάλεω οργανώνει εκδήλωση με θέμα «8η Μάρτη: ημέρα των γυναικών της εργατικής τάξης», την Κυριακή 3 Μάρτη στις 19.00, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ελλης και Ανδριανουπόλεως). Στο σχεδιασμό του Συλλόγου περιλαμβάνονται επίσης, περιοδείες στις σπουδάστριες του ΙΕΚ και της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ), την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα κάνουν εξόρμηση στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Πεταλούδα». Θα μοιράσουν στις εργάτριες DVD αφιερωμένο στην 8η Μάρτη και στις 9.30 το πρωί περιοδεύσουν στο εργοστάσιο, μαζί με το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας.

Τη Δευτέρα, ο σύλλογος των Βριλησσίων μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Ο σύλλογος του Χαλανδρίου την Τετάρτη 6 Μάρτη θα κάνει σύσκεψη με θέμα την ανεργία των γυναικών, στις 8 Μάρτη θα περιοδεύσει στις εργαζόμενες στο δήμο, ενώ το Σάββατο 9 Μάρτη θα παρακολουθήσει την παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα».

Ο Σύλλογος Κορυδαλλού οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών και στις κατακτήσεις τους τον 20ό αιώνα, την Τετάρτη 6 Μάρτη στις 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γρηγορίου Λαμπράκη και Καρυταίνης 4).

Εκδήλωση με τις εργαζόμενες που βρίσκονται σε επίσχεση

Πρόγραμμα εξορμήσεων και εκδηλώσεων έχουν σχεδιάσει και οι σύλλογοι και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στις πλούσιες πρωτοβουλίες τους ξεχωρίζει η εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν το πρωί της 8ης Μάρτη, με τις περίπου 80 εργαζόμενες της επιχείρησης «FOKAS» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, έξω από το χώρο του καταστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ