Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Κυβερνητικές «διαψεύσεις» στάχτη στα μάτια του λαού

Σύσκεψη στο Μαξίμου, χτες, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων

Από κινητοποίηση εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στις απολύσεις
Από κινητοποίηση εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στις απολύσεις
Τη στιγμή που είναι αποφασισμένο πως μέχρι το 2015 θα γίνουν 150.000 απολύσεις στο δημόσιο και με τους εκπροσώπους της τρόικας να θέτουν ευθέως θέμα άμεσων απολύσεων, αλλά και νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, η συγκυβέρνηση επιδίδεται σε δηλώσεις ...διαψεύσεων, με τις οποίες επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού.

Στα πλαίσια αυτά κινήθηκαν χτες και οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Στουρνάρα και Α. Μανιτάκη, μετά από κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο μεν πρώτος εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος δήλωσε, ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Πάντως, σύμφωνα με το «capital.gr», ο Γ. Στουρνάρας, στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, εμφανίστηκε να δηλώνει «ότι αν με άφηναν θα απέλυα από το Δημόσιο τουλάχιστον 10.000».

Προχωρούν με τα νέα οργανογράμματα

Στο μεταξύ, στη σύσκεψη εγκρίθηκε η μείωση δομών σε ποσοστά από 32% έως 50% σε έξι υπουργεία, όπως προβλέπουν τα νέα οργανογράμματα.

Πρόκειται ασφαλώς για σκιαμαχίες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, καθώς η συγκυβέρνηση έχει συναινέσει τόσο στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, όσο και της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, καθώς έχει βάλει την υπογραφή της στο 2ο και 3ο Μνημόνιο.

Το θέμα προέκυψε από δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ τις προηγούμενες μέρες, ενόψει της νέας επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Σχεδόν την ίδια ώρα, από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, ο επικεφαλής του Euro Working Group Τ. Βιζάλ, φαίνεται να αφήνει ανοιχτό το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο (έκανε λόγο για «υπερτροφικό κράτος»), αν και μετά το διέψευσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, θα συναντηθεί το πρωί της Κυριακής με το κλιμάκιο της τρόικας, ενώ τη Δευτέρα θα αποχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στο Εκοφίν και το Γιουρογκρούπ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ