Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ELITE»
Προκλητικές απαιτήσεις από την εργοδοσία

Απεργούν τη Δευτέρα οι εργάτες

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν μεθαύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας ELITE, αντιδρώντας στις νέες προκλητικές αποφάσεις της εταιρείας. Η εργοδοσία ανακοίνωσε χτες ότι θα προχωρήσει σε 10 απολύσεις, σε μειώσεις μισθών κατά 22% και να «κολλάει» απλά ένσημα αντί για Βαρέας και Ανθυγιεινής Εργασίας. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι αν δε γίνουν τα παραπάνω, η εταιρεία θα πτωχεύσει. Ξεκαθάρισε, δε, πως θα αλλάξει η επωνυμία της εταιρείας, διότι δεν μπορεί άλλο να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα, δήλωσε προκλητικά πως δεν αναγνωρίζει την Εργοστασιακή Επιτροπή και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.

Οι εργαζόμενοι, που είχαν ήδη προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο της χτεσινής τετράωρης στάσης εργασίας τους, έδωσαν περήφανη απάντηση στην εργοδοσία. Διατράνωσαν πως η Εργοστασιακή τους Επιτροπή και το Συνδικάτο είναι τα όργανα που θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία. Τόνισαν ότι δεν αποδέχονται κανένα απ' τα αντεργατικά μέτρα που προτείνει η εργοδοσία και σε αυτό το πλαίσιο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πρώτο σταθμό την 24ωρη απεργία της Δευτέρας. Απαίτησαν ότι, σε περίπτωση που αλλάξει επωνυμία η εταιρεία, τότε θα απαιτήσουν να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν τώρα στην επιχείρηση με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ομόφωνη και αποφασιστική στάση των εργαζομένων έπαιξε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια κέρδισαν την αγωνιστική τους ενότητα, μέσα από τους ταξικούς τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ