Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Παζάρια για συνεργασία

ΡΩΜΗ.--

Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ισχυρίστηκε χτες ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να συνεργαστεί (τουλάχιστον επί του παρόντος...) σε έναν ευρύ συνασπισμό με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ανακοίνωσε δε ότι όταν θα κληθεί τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να του επιδώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα παρουσιάσει μία ατζέντα περίπου οκτώ σημείων θέτοντας τον εαυτό του υποψήφιο για την πρωθυπουργία. Ερωτηθείς εάν προτίθεται με αυτόν τον τρόπο να σχηματίσει μία κυβέρνηση μειοψηφίας, ο Μπερσάνι απάντησε ότι σε κάθε περίπτωση σκοπεύει να παρουσιάσει μία «κυβέρνηση αλλαγής»...

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από την πλευρά του, ασχολείται με τη διοργάνωση μίας «μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας κατά του πολιτικοποιημένου δικαστικού σώματος», στις 23 Μάρτη, κατηγορώντας ευθέως «μέρος των δικαστικών ότι χρησιμοποιεί την Δικαιοσύνη για να πολεμήσει και να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους που δεν μπορούν να τεθούν εκτός παιχνιδιού με το δημοκρατικό σύστημα των εκλογών».

Πάντως, ο Ιταλός Πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, διεμήνυσε χτες ότι αντιτάσσεται σε νέες πρόωρες εκλογές. Ανακοίνωσε ακόμη ότι όταν εκπνεύσει στις 15 Μάη η επταετής θητεία του δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του.

Νωρίτερα, ένας ακόμη Γερμανός πολιτικός, ο Κλάους Πέτερ Βιλς, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος CDU της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «καλά θα κάνει η Ιταλία να ...εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εάν στη Ρώμη δεν σχηματιστεί μία φιλοευρωπαϊκή σταθερή κυβέρνηση πλειοψηφίας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ