Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορευτικό «Ταξίδι στην αιωνιότητα»

Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αφιερώθηκε σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής: Την Ελένη Καραΐνδρου και τον Εϊτόρ Βίλα - Λόμπος. Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογράφησε συνθέσεις της Καραΐνδρου που έντυσαν ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς και τις αριστουργηματικές σουίτες «Μπαχιάνας Μπραζιλέιρας» (αρ. 4, 5, 9) του Βίλα - Λόμπος, όπου η παραδοσιακή βραζιλιάνικη μουσική συνδιαλέγεται με τη μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης - Τάσος Συμεωνίδης.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζονται χορογραφίες εμπνευσμένες από τις σουίτες του Εϊτόρ Βίλα - Λόμπος. Στο δεύτερο μέρος, χορογραφίες εμπνευσμένες από τις μουσικές της Καραΐνδρου για το «Λιβάδι που δακρύζει», «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», «Η σκόνη του χρόνου», «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Το βλέμμα του Οδυσσέα», «Ο μελισσοκόμος» και «Τοπίο στην ομίχλη».

Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Αγγελοπούλου / Ρενάτο Τζανέλλα. Φωτισμοί: Βινίτσιο Κέλι. Επόμενες παραστάσεις: 6, 16, 17, 20/3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ