Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Παραμένουν ξεκρέμαστοι οι 49 εργαζόμενοι

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Σε απόγνωση βρίσκονται 49 εργαζόμενοι στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Κερατσινίου, οι οποίοι απασχολούνται στην επιχείρηση μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι και κοντά στη σύνταξη. Οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 17 ολόκληρους μήνες.

Το θέμα έφερε προχτές στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου ζητώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αφού όλοι έχουν αποσύρει την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα στον ΟΑΕΔ προκειμένου να εκταμιεύσει τα σχετικά κονδύλια.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος έριξε όλη την ευθύνη στο Δήμο Κερατσινίου λέγοντας ότι βασική προϋπόθεση για να καταβληθούν τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ είναι να έχουν πληρωθεί πρώτα από το Δήμο οι εργαζόμενοι και μετά να καταβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά για την εκταμίευση των χρημάτων από τον ΟΑΕΔ.

Κατά τον υφυπουργό, ο Δήμος είναι ασυνεπής στις δεσμεύσεις του και για αυτό ο ΟΑΕΔ αναγκάστηκε να διακόψει το πρόγραμμα μέχρι να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα.

Η ασυνέπεια των δήμων, τόνισε στην παρέμβασή της η Δ. Μανωλάκου, δεν μπορεί να αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους και ζήτησε την παρέμβασή του υπουργείου για την καταβολή των δεδουλευμένων, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να βοηθηθούν με ειδικά προγράμματα όσοι είναι κοντά στη σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ