Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συνδικάτα διαδήλωσαν για την Υγεία

Διαμαρτυρία στον ΕΟΠΥΥ με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και συνταξιουχικών σωματείων

«Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και στην Υγεία αποτελεί κίνδυνο - θάνατο για το λαό».

Αυτό επισήμαναν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και συνταξιουχικών σωματείων προς το διευθυντή του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στη Λάρισα, στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, γυναικών της περιοχής.

Οπως σημείωσαν, πέρα από τις περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας και την εμπορευματοποίησή του σε μεγάλο βαθμό, ανακοινώθηκε ότι, με την εφαρμογή του ενιαίου κανονισμού παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα γίνουν και νέες περικοπές, ενώ, ταυτόχρονα, τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία θα μειωθούν περίπου κατά 50% λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, που οφείλεται στην ανεργία και τη μείωση μισθών, καθώς και στην αδυναμία πολλών ΕΒΕ να πληρώνουν ασφάλιστρα.

Οι περικοπές αφορούν τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που ήδη γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος για τους ασφαλισμένους, αφού εξωθούνται ολοένα και περισσότερο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, λόγω υπολειτουργίας των ιατρείων του ΙΚΑ. Περικοπές θα γίνουν, επίσης, στις φυσικοθεραπείες, στα επιδόματα τοκετού, στη μεταφορά νεφροπαθών, στα γυαλιά οράσεως κ.λπ.

Αυτό - τόνισαν - θα σημάνει τραγική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ενώ κερδισμένοι από την πολιτική αυτή είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της Υγείας, που θησαυρίζουν πάνω στον πόνο της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και από κοινού με τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία, να μπουν στον αγώνα με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις ενάντια στην επίθεση σε ανέργους και ανασφάλιστους (2018-11-01 00:00:00.0)
Πρόγραμμα παρεμβάσεων με θέμα την Υγεία (2013-11-13 00:00:00.0)
Παναττική συγκέντρωση στις 31 Οκτώβρη (2013-10-22 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση (2013-06-08 00:00:00.0)
Δράση σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης (2013-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ