Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρεμβάσεις ενάντια στην επίθεση σε ανέργους και ανασφάλιστους

Εφαρμόζοντας την ισχύουσα αντιλαϊκή νομοθεσία, με βάση την οποία οι ανασφάλιστοι δεν δικαιούνται παροχή σε είδος, το κατάστημα του ΕΟΠΥΥ στη Λάρισα απέρριψε την αίτηση ανέργου να πληρωθεί το ποσό των 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως.

Τα γυαλιά είχαν συνταγογραφηθεί από οφθαλμίατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είχαν εγκριθεί από τον αρμόδιο ελεγκτή. Ωστόσο, μετά την απόρριψη της αίτησης από τον ΕΟΠΥΥ, ο άνεργος αναγκάστηκε να πληρώσει για τα γυαλιά που χρειάζεται με χρήματα που δανείστηκε, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει εδώ και καιρό κανένα εισόδημα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί από την κυβέρνηση να ψηφίσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να παρέχει σε όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν παροχή όλων των αναγκαίων βοηθημάτων υγείας, όπως είναι τα γυαλιά οράσεως.

Διακοπή ρεύματος σε σπίτι άνεργης γυναίκας

Λίγες μέρες νωρίτερα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας είχε καταγγείλει το κόψιμο της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ ΑΕ στο σπίτι άνεργης γυναίκας στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας επειδή αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό.

Το Εργατικό Κέντρο με παρέμβασή του ζήτησε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της άνεργης, η οποία, πέρα από την απουσία εισοδήματος, έχει στο σπίτι και τον άρρωστο πατέρα της, ο οποίος χρειάζεται οπωσδήποτε το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ΕΚΛ απαιτεί να σταματήσει αμέσως η ανηλεής επίθεση της ΔΕΗ ΑΕ, η οποία εντείνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που δεν εξαιρεί ούτε τους ανέργους ούτε και σοβαρά ασθενείς, ακόμη και εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο «κοινωνικό τιμολόγιο». Απαιτεί ταυτόχρονα να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους να απευθύνονται στα σωματεία τους και στο ΕΚΛ και με αγωνιστικό τρόπο να διεκδικήσουν τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και να αποτελεί η Ενέργεια λαϊκή περιουσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στη ΔΕΗ ενάντια στις απειλές σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών (2018-09-21 00:00:00.0)
Επανασύνδεση ρεύματος στη Λάρισα (2015-01-31 00:00:00.0)
Συνδικάτα διαδήλωσαν για την Υγεία (2013-03-06 00:00:00.0)
Εκοψαν το ρεύμα σε φτωχή οικογένεια αναπήρων! (2012-12-08 00:00:00.0)
Εκοψαν το ρεύμα σε φτωχή οικογένεια αναπήρων! (2012-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ