Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Να δοθεί αγωνιστική απάντηση στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς

Πρόταση να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις για κινητοποιήσεις, με στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα, καθώς και με συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, κατέθεσε το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας που θέλει να επιβάλει νέα μείωση προσωπικού.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα ενημέρωσε τον Σύλλογο Εργαζομένων (ΣΕΤΠ) για την απόφασή της να προωθήσει έναν σχεδιασμό που προβλέπει «εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους» και «εθελοντική μερική απασχόληση».

Για την εξέλιξη αυτή το «Αγωνιστικό Μέτωπο» τονίζει:

«Ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να σταθεί η "εθελοντική" συμμετοχή, αφού όποιος θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει χρήση τέτοιων "διευκολύνσεων" έχει ήδη πάρει την εθελούσια.

Είναι προφανές ότι το τραπεζικό σύστημα, αφού εξάντλησε τις δυνατότητες μείωσης του προσωπικού μέσω "εθελουσίων" εξόδων, βελούδινων απολύσεων δηλαδή, θα επιδιώξει πλέον με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους με δικαιώματα, είτε τρομοκρατώντας κάποιους εργαζόμενους για να φύγουν με εθελούσια πριν τους στείλουν σε άδεια άνευ αποδοχών, είτε προχωρώντας και σε απολύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αυτά τα σχέδια προφανώς είναι στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού κάλεσε σε συνάντηση το ΣΕΤΑΠ (σ.σ. Σύλλογος Εργαζομένων πρώην Αγροτικής) τη Δευτέρα 29/10 για το εφάπαξ και δεν ανέφεραν τίποτα για τα σχέδιά τους. Τέτοια απαξίωση από την Τράπεζα για τους εκπροσώπους των εργαζομένων!

Η συνδικαλιστική τακτική της ταξικής συνεργασίας με την εργοδοσία μόνο την εργοδοσία μπορεί να εξυπηρετεί. Αυτή η τακτική οδήγησε το κίνημα σε υποχώρηση, αυτή η τακτική έχει αποθρασύνει την εργοδοσία.

Επιβάλλεται η Διοίκηση της Τράπεζας να πάρει άμεση απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων της Πειραιώς. Να συνεδριάσουν άμεσα από κοινού τα ΔΣ των 6 Συλλόγων για την προκήρυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων, Γενικές Συνελεύσεις, 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 1/11 με συγκέντρωση στο Αμερικής 4 και συμμετοχή στην απεργία της 14/11/2018».

Να σημειωθεί ότι στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ, οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, και ενώ είχε μαθευτεί το σχέδιο της τράπεζας, απέρριψαν την πρόταση του «Αγωνιστικού Μετώπου» για άμεση κινητοποίηση και συμμετοχή στην απεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και την Τράπεζα Πειραιώς (2018-11-03 00:00:00.0)
Μάχη για την οργάνωση της απεργίας στους χώρους δουλειάς (2018-10-27 00:00:00.0)
Με εκβιασμούς προωθεί η «Alpha Bank» το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» (2014-09-30 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση της εργατιάς η Πανεργατική Απεργία (2013-09-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-04-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση και πορεία μέσα στο ξενοδοχείο (2007-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ