Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να γίνει υπόθεση της εργατιάς η Πανεργατική Απεργία

Την πρότασή τους για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στα μέσα Οκτώβρη, καλά προετοιμασμένη, που θα συζητηθεί πλατιά μέσα στα σωματεία και τους εργαζόμενους, που θα γίνει δική τους υπόθεση για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της και η μαζική συμμετοχή σε αυτή, επανέφεραν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Απέναντι στις κωλυσιεργίες και τους τυχοδιωκτισμούς των άλλων δυνάμεων, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό, αντιπαραθέτουν τη συγκεκριμένη δράση, με σχέδιο και οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, για να παρθεί απόφαση για απεργία, ν' ανοίξει μέτωπο στην εργοδοσία και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, για να μπούνε σε κίνηση οι εργάτες και να κλιμακώσουν την πάλη τους.

Σχολιάζοντας τη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Συνεδρίασε σήμερα, μετά από επιμονή της Αυτόνομης Παρέμβασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΣΕ, με θέμα την προκήρυξη για αύριο (σ.σ. σήμερα), Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας.

Είναι φανερό πως δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΣΕ αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στη συνειδητή υπονομευτική και εκφυλιστική αυτή τακτική. Αλλωστε, υπάρχει εμπειρία και παλιά και πρόσφατη. Αυτοί που πρωτοστατούν στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, πρωτοστατούν και στην απεργοσπασία στους διάφορους κλάδους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στα Σωματεία, στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να πιέσουν για απεργία με τέτοια χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, περιφρούρησης της απεργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και γενικότερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από δυνάμεις, όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά να οριστεί άμεσα η ημερομηνία της πανεργατικής απεργίας (2013-01-30 00:00:00.0)
Αποφάσισε να καλέσει σε απεργία (2012-08-31 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την απεργία (2002-06-06 00:00:00.0)
Στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Μάη (2001-05-03 00:00:00.0)
Τετράωρο "στοπ" αύριο σε ΔΕΚΟ - τράπεζες (1998-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ