Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμάζουν την απεργία

Ετοιμοι να ριχτούν στη νέα μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν δυναμικά το «παρών» τους στις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν. Ετσι και στη νέα πανελλαδική απεργία, που αποφασίστηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν μαζικά, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση και τα συνδικαλιστικά «τσιράκια» της ότι θα εντείνουν τον αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και για τη διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Στη Λάρισα, ενόψει της νέας απεργίας, συνεδριάζει σήμερα στις 8 μ.μ. η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συμμετείχε ταξικά σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν.

Σήμερα, επίσης, στις 6.30 μ.μ. συνεδριάζει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ενώ στις 7 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Μαγνησίας συγκαλεί ευρεία σύσκεψη. Στη σύσκεψη, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Μαγνησίας επισημαίνει: «Τώρα που η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ έχει μείνει μόνη στον "κοινωνικό διάλογο" και κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει την κυβέρνηση, που οργανώνει από τώρα απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σαμποτάρει τη νέα απεργία που αποφάσισαν οι υπόλοιπες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Τώρα χρειάζεται να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες - συμβιβασμένες ηγεσίες, οργανώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων».

Αποφάσεις για τη νέα απεργία αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

  • Να πάρουν μαζικά μέρος στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, με απαρχή την 24ωρη πανεργατική απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, καλεί τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) ΥΠΑ.
  • Τη συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε σε χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), παρά τις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚ να αποτρέψει με κάθε τρόπο την αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ