Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, στα πλαίσια του νέου κύκλου απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν μέσα στον Ιούνη, αντιδρώντας στην κοροϊδία της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Ιδρύματος, που αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα το ζήτημα της μονιμοποίησης των 5.500 συμβασιούχων γιατρών.

Με απόφαση του συνεδρίου της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ θα γίνουν απεργίες στις 7, 10, 13, 18, 21, 25 και 28 Ιούνη 2002. Οι γιατροί ζητούν αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη χορήγηση επιδομάτων βιβλιοθήκης και εξομάλυνσης, ιατρικό βαθμολόγιο.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις τα έκτακτα περιστατικά θ' αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Απεργία και της ΕΙΝΑΠ

Σε κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα (3.6.2002) με τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Φωτιάδη, ο οποίος, όπως τονίζουν, εμφανίστηκε «προκλητικά αρνητικός» στα αιτήματά τους.

Ετσι, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκήρυξε τρεις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 13-14, 20-21, 27-28 του Ιούνη.

Σημείο τριβής ανάμεσα στους γιατρούς και την κυβέρνηση αποτελεί το αίτημα των γιατρών να μη φορολογείται το επίδομα βιβλιοθήκης και να φορολογούνται με ειδικό φορολογικό συντελεστή 20% όλοι οι τύποι των εφημεριών. Η κυβέρνηση αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (3150/99) που ορίζει ότι είναι αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης όλων των μισθωτών.

Οι γιατροί διεκδικούν ακόμα:

  • Νέο αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο που να αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο τους.
  • Ν' αναγνωριστεί σαν ανθυγιεινός ο χώρος του νοσοκομείου και να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Ν' αναγνωριστεί σαν συντάξιμος ο χρόνος των εφημεριών.
  • Να πληρωθούν άμεσα τα αναδρομικά των εφημεριών.
  • Να γίνουν σεβαστές από την κυβέρνηση οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Η ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να περιφρουρηθούν τα επείγοντα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ