Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Στις 18 Ιούνη η πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε μετωπική σύγκρουση με το σύνολο της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, οδηγούνται οι εργαζόμενοι της χώρας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μετά και την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ενός νομοσχεδίου, που επαναφέρει τις «ιδέες Γιαννίτση», αυτή τη φορά σε συσκευασία γλυκιάς καραμέλας που προσφέρεται ατομικά στον κάθε εργαζόμενο, ο οποίος καλείται να πειστεί ότι ειδικά αυτός δε θίγεται από τις ανατροπές. Ηδη, όμως, γίνεται καθαρό πως η καραμέλα είναι εξαιρετικά πικρή για όλους, μα όλους ανεξαίρετα, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η απάντηση της εργατικής τάξης καθορίστηκε, ήδη, με πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 18 Ιούνη, στη βάση των αποφάσεων που έχουν πάρει και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), για σύγκρουση της εργατικής τάξης μ' αυτήν την πολιτική, παίρνει «σάρκα και οστά».

Οι «μηχανές» της ενημέρωσης και της οργάνωσης για την επιτυχία της απεργίας δουλεύουν στο «φουλ», ώστε να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή απάντηση της εργατικής τάξης της χώρας στις απαιτήσεις της άρχουσας τάξης, που η κυβέρνηση υλοποιεί, βάζοντας ταφόπλακα στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, που συνέβαλε στα μέγιστα, για να ολοκληρωθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - τερατούργημα.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προβάλλουν το δικό τους αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους. Καλούνται στην κρίσιμη αυτή στιγμή να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Να σημειωθεί ότι από χτες προγραμματίζονται συνεδριάσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων, για να παρθούν ξεχωριστές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία. Ταυτόχρονα, προγραμματίζονται καθημερινές εξορμήσεις και συνελεύσεις σε τόπους δουλιάς, ώστε το μήνυμα της απεργίας να φτάσεις παντού.

Ηδη, αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας. Αύριο Παρασκευή, συνεδριάζει η διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την απεργία, ενώ το Σάββατο συνεδριάζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Την αντίθεση της ΑΔΕΔΥ και με το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος, σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τη μη υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση, όπως αυτής για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ επισήμανε ότι θα υπάρξει απάντηση από το συνδικαλιστικό κίνημα και ότι εκκρεμούν ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τη μείωση συντάξεων που προβλέπει το νομοσχέδιο, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης, τη διασφάλιση της επικουρικής ασφάλισης, την ενίσχυση της ιδιωτικής. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι η αντίθεση στο νομοσχέδιο προκύπτει από αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, ο Σ. Παπασπύρος αναρωτήθηκε ποιες σκοπιμότητες επέβαλαν στην κυβέρνηση την κατάρτιση αυτού του νομοσχεδίου και την αλλαγή της θέσης της ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, τους οποίους με το νομοσχέδιο επεκτείνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ