Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Τους έπιασαν «στα πράσα» να συζητούν για σπάσιμο της απεργίας

Στο «φουλ» δουλεύουν κυβερνητικοί - εφοπλιστικοί μηχανισμοί για να «μαντρώσουν» τους ναυτεργάτες προκειμένου να παραδώσουν αμαχητί το οικοδόμημα των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων που έχουν χτίσει με ιδρώτα και αίμα μέσα στα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών και βεβαίως να «ξεχάσουν» την άγρια επίθεση που δέχτηκαν στις 29 του μήνα στο λιμάνι του Πειραιά από τους βατραχανθρώπους του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη. Χτες το πρωί οι πρόεδροι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Γ. Τούσσας και Ι. Μανουσογιαννάκης αντίστοιχα, «εισβάλλοντας» στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, «τσάκωσαν στα πράσα» τους συνδικαλιστές της νόθας πλειοψηφίας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να συνεδριάζουν εν κρυπτώ για το πώς θα μεθοδεύσουν την αναστολή της 48ωρης απεργίας που οι ίδιοι κήρυξαν για τις 11 του Ιούνη!

Η «εισβολή» έγινε στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν οι συνδικαλιστές των δύο αγωνιστικών ναυτεργατικών σωματείων για να μεταφέρουν την εντολή των ναυτεργατών, οι οποίοι απαιτούν από την «πλειοψηφία» να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για τη λήψη των απαραίτητων οργανωτικών μέτρων για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας.

Τα μέλη της ...«παρασυναγωγής» αποτελούσαν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ι. Χαλάς, ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιάρχων Ευαγ. Κούζιλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών Αν. Νταλακογιώργος, ο πρόεδρος της Ενωσης Φροντιστών Γ. Ζαχαράτος και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης των Καμαρότων Κ. Κοβαίος. Οι εν λόγω συνδικαλιστές δεν αρνήθηκαν ότι το θέμα της ...«συνεδρίασής» τους ήταν η αναστολή της απεργίας και αυτό όταν το εκτρωματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι ναυτεργάτες, έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή! Μάλιστα δε σταμάτησαν εκεί. Οι βρώμικες κινήσεις τους συνεχίστηκαν, καθώς την «παρασυναγωγή» ακολούθησε... «επίσκεψή» τους στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας! Την «επίσκεψη» αυτή μας επιβεβαίωσε και ο Ι. Χαλάς. Το πρόσχημα που ανέφερε ήταν ότι αυτή έγινε για να ζητήσουν «κάποιο χαρτί που να αναφέρει ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού θα κατοχυρωθούν νομοθετικά»... Ομως, κατά τον Χαλά, έφυγαν άπραγοι, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, «δεν είδαμε κανέναν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ